Oksijenli Su Nedir?

09-02-2023 10:03
Oksijenli Su Nedir?

"Oksijenli su nedir?” ya da "çözelti nedir?” sorularına saf haldeyken oldukça açık mavi renkte, sulandırıldığı zaman da renksiz hale gelen bir bileşiktir cevabı verilmektedir. Oksijenli su kimyadaki formülü H2O2 kabul edilmektedir ve bu bilgi "H2O2 nedir?” için de yanıt niteliği taşımaktadır. Tıp literatüründe de hidrojen peroksit olarak adlandırılan oksijenli su hakkında "hidrojen peroksit nedir? ve hidrojen peroksit nerelerde kullanılır?” sorularına da rastlanmaktadır. Sağlık kurumlarında ya da ecza dolaplarında antiseptik olarak yer alan oksijenli suyun kullanım alanlarının genişliğinden de bahsedilmektedir. Oksijenli suyun dezenfeksiyon, oksitleme ve de roket yakıtı üretiminde de yer bulduğu belirtilmektedir. 


Oksijenli Su Ne İşe Yarar?

Oksijenli su hakkında bilgi edinmek isteyen kişilerin "oksijenli su ne işe yarar?”, "hidrojen peroksit ne işe yarar?” ve de "oksijenli su ne için kullanılır?” sorularının cevap aradığı bilinmektedir. Bunun üzerine yüzeyleri temizleme, meyve ve sebzeleri arındırma, kişisel temizlik, bitki bakımı, ağız ve diş sağlığı, zorlu lekelerin çıkarılması, makyajda kullanılan fırçaların temizliği, açık olan yaraların temizlenmesinde, saç bakımında ve cilt temizliğinde oksijenli suyun çok işler başardığı söylenmektedir. Bütün bunlara ek olarak "perhidrol nedir?” için ise %30 peroksit çözeltisine perhidrol denildiği vurgulanmaktadır. Perhidrol kağıt beyazlatmada, arıtma tesislerinde toksik etkinin giderilmesinde, maden alanlarında, metalurji sektöründe metalik yüzey oluşturmada, ilaç ve gıda paketleme sektöründe önemli işler başarmaktadır. 


Oksijenli Su Kullanım Alanları Nelerdir?

Oksijen kullanım alanları da aşağıdaki gibi sıralanmaktadır.

Sağlık kurumlarında, 

Açık yara temizliğinde,

Ev temizliğinde,

Diş ve ağız bakımında,

Meyve ve sebzelerin yıkanmasında,

Cilt temizliğinde,

Saç bakımında,

Makyaj fırçalarının arındırılmasında

Yukarıdaki bilgiler dışında hamilelikte oksijenli su kullanımı için herhangi bir bilgiye ulaşılmamaktadır. Ev temizliği ve de meyve, sebzelerin kimyasallardan iyice arınması adına "evde oksijenli su nasıl yapılır?” sorusuna da cevap aranmaktadır. Uzmanlara göre gerekli araç gereç ve de kimyasal ürün kullanıldığı zaman oksijenli suyun yapılabildiği ama ev ortamında kimyasal ürün yapılmasının ve kullanımının tehlikeli olduğu belirtilmektedir.  


Oksijenli Su Nasıl Kullanılır?

Birden fazla kullanım alanına sahip olan oksijenli su hakkında "oksijenli su nasıl kullanılır?” sorusuna arama motorlarında sıklıkla rastlanmaktadır. Buna göre oksijenli suyun farklı alanlarda nasıl kullanıldığına dair bilgiler aşağıda yer almaktadır. 

Küçük ve açık yaralar için çok az miktarda oksijenli su bir pamuğa dökülüp sonrasında da yaranın olduğu bölgeye dikkatlice uygulanmaktadır.

Cilt temizliği ve bakımı için ise cildin öncelikle saf su ile temizlenmesi gerektiği yazılmaktadır. Sonra da ıslanmış ve suyu alınmış pamuğa 1-2 damla oksijenli su dökülüp cilde nazikçe uygulandığı okunmaktadır.

Oksijenli suyun diş bakımında da kendini gösterdiği bilinmektedir. Bunun için gargaranın iyi bir yöntem olduğu ve oksijenli su ile gargara yapılmak istendiğinde de eşit miktarda karıştırılan oksijenli su ve normal su karışımının günde en az bir kere kullanıldığı yazılmaktadır. Ayrıca diş fırçalarının dezenfekte edilmesi için de oksijenli suyun kullanıldığı bilinmektedir. 

Oksijenli su ile bulaşık süngeri, bulaşık makinesinin içi, kesme tahtaları da kolayca arındırıldığı gibi sebzelerin ve meyvelerin yıkama suyuna bir miktar oksijenli su katılması ile de üzerlerindeki kimyasallardan temizlenmektedir. 

Oksijenli su sararan tüllerin beyazlatılmasında ve de bembeyaz tişörtlerin üzerinde, koltuk altında oluşan sarı lekelerin çıkarılmasında da kullanılmaktadır. 1 saat %3 oksijenli su içeren soğuk suda tüllerin ve de tişörtlerin bekletilmesi istenilen sonuçları getirmektedir. 

Ayrıca "batikon mu oksijenli su mu?” sorusu için de açık yaraların temizlenmesi için oksijenli su, yaranın tedavisi için de batikon kullanımından söz edilmektedir. 


Oksijenli Su Cilde Faydaları Nelerdir?

Oksijenli su cilde faydaları incelendiğinde cildi kirden ve mikroplardan arındırdığı için sivilce ve akne oluşumuna engel olduğu yazılmaktadır. Ayrıca düzenli kullanım ile cilt lekeleri ile de baş ettiği vurgulanmaktadır. Hassas cilde sahip olanların doktora danışmadan kullanmaması gerekmektedir.


Oksijenli Su Yüze Sürülür mü?

"Oksijenli su yüze sürülür mü?” sorusunun cevabı da direkt sürülmeyeceği yönündedir. Islatılıp, suyu sıkılmış bir pamuğa 1-2 damla oksijenli su dökülüp dudaklara ve göze gelmeyecek şekilde cilde uygulanması söylenmektedir. 


Oksijenli Suyla Saç Rengi Nasıl Açılır?

Kimyasal saç boyası kullanmadan saç rengini açmak isteyen bireyler "oksijenli suyla saç rengi nasıl açılır?” konusunun cevabını aramaktadır. Çıkan sonuçlardan da oksijenli su ile saç açma için bir ölçü saf su ile bir ölçü oksijenli suyun bir sprey kutusu içinde karıştırılması sağlanmasının gerekli olduğu öğrenilmektedir. Daha sonra bu karışım sprey yardımıyla saça uygulanmakta ve güneş ışığında saçın kuruması için 20-30 dakika beklenildiği, bir iki uygulama sonunda da saç rengini açıldığı belirtilmiştir.


Oksijenli Su ile Sakal Sarartılır mı?

Saç kadar oksijen suyu ile sakal sarartma ve oksijenli su ile tüy sarartma konularının da merak uyandırdığı bilinmektedir. Oksijenli suyun sakal ve tüyleri sarartmak için de işe yaradığı, saç sarartma ile aynı yöntemin uygulandığı eklenmektedir. 


Oksijen Suyu Kulağa Damlatılır mı?

"Kulağa oksijenli su damlatmak zararlı mı?” sorusunun cevabı da hayır olmaktadır. Kirden tıkanan kulakların temizlenmesi amacıyla oksijenli su ile kulak temizleme kullanımı bilinmektedir. Kulak tıkanıklığı için damla olarak oksijenli suyun iş gördüğü okunmaktadır. Kulak kiri sebebiyle tıkanan kulaklara birkaç damla oksijenli su veya yağ bazlı solüsyonlar yani gliserin damlatılması tedavi amaçlı verilmektedir. Böylece kulak içindeki kirlerin yumuşaması sağlanarak temizlenmesinin kolaylaştığı da bildirilmektedir. 


Oksijenli Su Saç Döker mi?

Özellikle saçlarda rengin açılması için kullanılan oksijenli su hakkında, "oksijenli su saç döker mi?” sorusu akıllara getirmektedir.  Saç rengini açmak için kullanılan oksijenli su ve saf su karışımında oksijenli su miktarı fazla olursa hatta sadece oksijenli su kullanılırsa, bu kullanım sık sık tekrarlanırsa oksijenli suyun saç dökülmesine neden olacağı vurgulanmaktadır. Oksijenli suyun saçtaki etkilerinden bahsederken saçkıran tedavisi hidrojen peroksit de değinilmektedir. İnternet üzerindeki bilgiler saçkıran tedavisinde de oksijenli suyun kullanıldığı yönünde olmaktadır. Bilirkişiler de bu konuda uzman doktora danışılması yönünde açıklama yapmaktadır. 


Oksijenli Su Göze Zarar Verir mi?

"Oksijenli su göze zarar verir mi?” sorusunun cevabı ise evet olmaktadır. Oksijenli suyun göz ile temasından kaçınılması gerektiği belirtilmektedir. 


Oksijenli Su İçilirse Ne Olur?

"Oksijenli su içilir mi?” veya "oksijenli su içilirse ne olur?” sorularının da oksijenli su konusunda sıklıkla yer aldığı gözlenmektedir. Bunun üzerine oksijenli suyun faydalı bir madde olduğu, harici kullanıma uygun olduğu söylenmektedir. Bu yüzden hidrojen peroksit zararları incelendiğinde yani 3 hidrojen peroksit solüsyonunu içmek kalp kusurlarına, solunum yolu kusurlarına ve iç organların işleyişinde bozulmalara dair sebebiyet verdiğinden söz edilmektedir. Bu etkilerin sağlık sorunlarına neden olduğuna, sağlıklı hücrelere zarar verdiğine ve hatta ölüm riski taşıdığına da değinilmektedir. 

Kısaca oksijenli su yani hidrojen peroksitin içilmemekte, ağız ve boğaz yıkanmamasında da kullanılmamaktadır. Oksijenli suyu içmenin mukoza zarı hasarı, kasılmalar ya da nefes darlığı gibi fazlasıyla ciddi sonuçlara zemin hazırlama ihtimalinden söz edilmektedir. 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.